07 February 2014

Ιδέες για χέρια που δουλεύουν έως και δύο ετών...

Τον τελευταίο καιρό μιλώντας με γονείς στις ομάδες που κάνω αλλά και εκτός ένιωσα την υπερπληροφόρηση στο πετσί μου! Είναι τόσος ο όγκος των προτάσεων για δραστηριότητες και κατασκευές στο διαδίκτυο που η αλήθεια είναι οτι στο τέλος ζαλίζεσαι και δεν αποφασίζεις τίποτα... 
Σκέφτηκα λοιπόν να σας μαζέψω μερικές ωραίες ιδέες για να σας διευκολύνω!

Για γονείς με νεογέννητα:   Σας παραπέμπω στο άρθρο με τα μομπίλ πρώτα από όλα!

ιδού και το δημιούργημα μιας μαμάς στο εργαστήρι!


Για ενός έτους: μια μαμά μοιράζεται 15 δραστηριότητες που έφτιαξε μόνη της, τα υλικά είναι πολύ εύκολα.



Για 18 μηνών έως 2 ετών εκτός από αυτά που σας έχω ήδη βάλει σε προηγούμενα αρχεία δείτε


αυτό (άνοιγμα κλείσιμο)
αυτό (για αυτά που αγαπούν τα εργαλεία)
αυτό (γιατι αγαπούν τα κλειδιά και τις κλειδαριές!)
και μια λίστα με δραστηριότητες μαμάς για 2 χρονα!

* οι προτάσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο αυτά που σας παραπέμπω και σίγουρα όχι όλο το site ή blog!! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!!!

Είναι αρκετά αλλά απλά στην κατασκευή και την συγκέντρωση υλικών. Κάτι που βοηθά πολύ είναι να φτιάξετε ένα μεγάλο κουτί στην αποθήκη ή την ντουλάπα σας και να έχετε εκεί υλικά (σπάτουλες κουτάλια, κουτάκια κανατάκια και ότι άλλο)  ώστε όταν είναι να ετοιμάσετε ένα δίσκο να τα έχετε κάπου συγκεντρωμένα. Επίσης βοηθά πολύ αν εκτυπώσετε φωτογραφίες από δραστηριότητες που σας αρέσουν και που τις βρίσκετε κατά καιρούς εδώ και εκεί και τις βάλετε μέσα σε αυτό το κουτί. Όταν θα δείτε ότι το παιδί έχει κάποιο ενδιαφέρον για κάτι (πχ άνοιγμα κλείσιμο) να έχετε μερικές ιδέες έτοιμες ώστε να το φτιάξετε έγκαιρα. Το ενδιαφέρον των παιδιών για κάτι ανοίγει για πολύ λίγο και  μέχρι να συντονιστουμε να ψάξουμε και να ψωνίσουμε μπορεί και να έχει φύγει. Αν πιάσετε δε έγκαιρα αυτό το ενδιαφέρον  τα παιδιά θα ανταποκριθούν αμέσως και θα δείτε ότι θα αρχίσουν να ασχολούνται και με άλλα που πριν δεν άγγιζαν. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθουν ότι το περιβάλλον ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους!

Μην ξεχνάτε ποτέ τον ρόλο της φύσης! Δεν κλείνουμε τα παιδιά μέσα με το κρύο, τα ντύνουμε σωστά και βγαίνουμε ωραίους περιπάτους! Το επικίνδυνα μέρη είναι οι κλειστοί χώροι με πολύ ζέστη και συνωστισμό ατόμων, η εναλλαγή ζεστό κρύο, από αυτοκίνητο- έξω ή από σπίτι-έξω όταν είναι ιδρωμένα. Μην τους φοράτε χοντρά μπουφάν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά μόλις τα βγάλετε από αυτό τόσο για να μην ιδρώνουν και εκτιθονται στο κρύο όσο και γιατί οι ζώνες ασφαλείας μας παραπλανούν ότι εφαρμόζουν στο παιδί πάνω από το χοντρό μπουφάν αλλά στην πραγματικότητα η απόσταση είναι επικίνδυνα μεγάλη!!


 Καλούς περίπατους και καλά όμορφα απογεύματα!!






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons LicenseΑυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Ελλάδα.